Corrado Saglietti

Triotique

Flute, Oboe/Voice & Piano

Weekend in Tokyo


Corrado Saglietti schreef dit stuk na een inspirerend weekend in Tokio. Hij neemt ons mee naar enkele zeer interessante plekken: de drukke winkelstraten van Shibuya, een traditionele bruidsprocessie in een groene tempel, een vredige rivier in Suidobashi, een tempelritueel met kleine, hoge klokjes, diep klinkende grote trommels en het gezang van monniken en uiteindelijk naar een Luna Park. Een muzikale 3D-ervaring van Tokio!
Corrado Maria Saglietti


Corrado Maria Saglietti werd geboren in 1957 in Costigliole d'Asti, Piemonte, in het noorden van Italië. Hij studeerde hoorn bij prof. Giacomo Zoppi en studeerde af aan het Conservatorium van A.Vivaldi in Alessandria met grootste onderscheiding. In 1977 werd hij lid van het RAI National Symphony Orchestra en van 1990 tot 2017 was hij er eerste hoorn.


Naast hoorn spelen is ook componeren een belangrijk deel van de muzikale persoonlijkheid van Corrado Maria Saglietti. Zijn composities hebben vele prijzen gewonnen (International Neotuba Composition Competition Ohio, International Horn Society, Brass Composition Contest IBCMF, …) en worden over de hele wereld uitgevoerd.

In november 2010 was Corrado Saglietti één van de twaalf hoornisten die door de International Horn Society werden gekozen voor een overzicht van de smaken en stijlen van het hoornspelen in verschillende Europese landen, getiteld 'Two Surveys of European Horn Playing Styles' en te bekijken op de IHS-website.


Copyright Triotique, juni 2019