Margot

Triotique

Flute, Oboe/Voice & Piano

Margot Welleman (°1988) begon piano te spelen bij Jean-Paul van den Driessche aan de academie van Mortsel. Haar muziekopleiding zette ze verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Jan Michiels.  Bij Inge Spinette en Anne Op de Beeck specialiseerde ze zich in het begeleiden van zangers en orkestinstrumenten met een Postgraduaat Pianobegeleiding dat ze behaalde met grote onderscheiding.


Margot won de eerste prijs en ‘Speciale Prijs voor Muzikaliteit’ op de wedstrijd ‘Jonge Solisten aan Zee 2006’ te Oostende. Aan het Conservatorium van Porto - waar ze een jaar studeerde - won ze in 2010 de eerste prijs Kamermuziek samen met pianist Pedro Costa. Van het Patrimonium van het Conservatorium Brussel ontving ze in 2012 de prijs 'Venneth de Voogth' voor haar behaalde resultaten en in 2015 de  prijs  'Maurice Lefranc' voor "beloftevolle jonge musicus".


Margot werkt regelmatig samen met zangers. Ze nam samen met sopraan Soumaya Hallak deel aan de ‘International Udo Reinemann Lied Masterclasses’, waar ze les kreeg van onder meer Christianne Stotijn, Julius Drake, Wolfgang Holzmair, Christophe Prégardien en David Selig.

Daarnaast assisteerde Margot als pianist en stagiair-repetitor verschillende producties in de Koninklijke Muntschouwburg, waaronder Rigoletto (2014) en Un ballo in maschera (2015) onder leiding van Carlo Rizzi, het pedagogische project 'Sindbad', en de "Intergenerational Opera"  'Medulla' gebaseerd op muziek van Björk. Bij Opera Ballet Vlaanderen begeleidde ze kooraudities en - repetities. 


Sinds 2009 vormt ze samen met pianiste Lokke Van der Ven  het 'Izar duo'. Zij volgden lessen bij o.a. Duo Yin-Yang (Inge Spinette en Jan Michiels), GrauSchumacher Pianoduo, Pianoduo Genova & Dimitrov, Duo Tal & Groethuysen, Abdel Rahman El Bacha, Alexander Melnikov, Piet Kuyken en Thomas Dieltjens. Het duo was  tot voor kort verbonden aan het Orpheus Instituut te Gent, waar ze als ensemble gecoacht werden.


Margot is begeleidster aan de academie van Jette en leerkracht piano aan de academie van Vilvoorde.

Copyright Triotique, juni 2019