Elke

Triotique

Flute, Oboe/Voice & Piano

Elke Elsen (°1990) speelt als 2e fluit / solopiccolo bij het het Nederlands Philharmonisch orkest & Nederlands Kamerorkest (Amsterdam).


Elke studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel voor een bacheloropleiding bij Frank Hendrickx. Voor haar Masteropleiding maakte ze de overstap naar het Conservatoire Royal de Bruxelles, waar ze in 2013 met grote onderscheiding afstudeerde onder de vleugels van Baudoin Giaux. Voor haar uitstekende resultaten kreeg Elke de 'Prix du Patrimoine' van het Conservatoire.

Nadien specialiseerde Elke zich op fluit aan het conservatorium Fontys te Tilburg bij Valerie Debaele waar ze met lof van de jury afstudeerde in 2016.

Ook op de piccolo is Elke op haar gemak. In juni 2015 behaalde ze een masterdiploma Piccolo aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de klas van Peter Verhoyen met grote onderscheiding. Vervolgens vervolmaakte ze zich aan het conservatorium van Clamart, Parijs in de klas van Pierre Dumail waar ze in 2019 met  'Mention très bien à l'unanimité avec félicitations du jury' afstudeerde.


Elke deed ervaring op als freelance fluitiste in professionele orkesten zoals l'Orchestre Philharmonique Royal de Liège, Orchestre de Chambre de Wallonie, het Nationaal Orkest van België, het Symfonieorkest van  Vlaanderen, Brussels Philharmonic,  Antwerp Symphony Orchestra, het Nederlands Philharmonisch orkest (NL), het Rotterdams Philharmonisch Orkest (NL), de Philharmonie Zuidnederland (NL), het Noord Nederlands Orkest (NL), enz...

Van 2013-2019 was Elke solofluitiste van Frascati Symphonic olv Kris Stroobants, een pedagogisch projectorkest voor jong talent. Ook aan de Chapelle Sauvage, Lumen Symphonicum, ... verleende ze haar medewerking.


In 2013 werd Elke geselecteerd voor de Aurora Summer Academy te Zweden in de klas van Denis Bouriakov. In 2014 werd ze gekozen als solofluitiste voor de Pacific Region International Summer Music Academy te Canada. In de zomers van 2015 en 2016 mocht ze als piccolo solo deel uitmaken van de Summer Music Academy te Hundisburg (DE) olv Johannes Klumpp. Hier kreeg ze oa. de kans om het Concerto van Vivaldi voor piccolo uit te voeren met strijkorkest.

Copyright Triotique, juni 2019