Programma

Triotique

Flute, Oboe/Voice & Piano

Klik op de titel van de programma's om te ontdekken welke stukken we presenteren.


Schéhérazade

Of verhalen van Duizend-en-één-nacht

Net als vele schilders en schrijvers kwamen ook talloze componisten gedurende de 19e eeuw in de ban van het Oriëntalisme. Triotique voert u mee naar exotische oorden en vertelt verhalen van over de hele wereld.


Prima Donna

OPERA, baby! Triotique presenteert bekende aria’s in een intieme setting. Sterke vrouwelijke operapersonages vormen de inspiratiebron voor dit programma. Een concert met een waaier aan emoties. Temperament verzekerd!


FEM Fatales

Louise Farrenc was een muzikaal wonderkind en droomde ervan componiste te worden, maar de compositieklas was in haar tijd enkel toegankelijk voor jongens. Cécile Chaminade was geliefd om haar salonmuziek, maar haar grotere werken (opera, ballet, ...) werden nooit au sérieux genomen. Mel Bonis vermeldde nooit haar volledige voornaam ‘Mélanie’ op haar werken, in de hoop niet ontmaskerd te worden als vrouw.

Triotique duikt in de archieven en zet enkele onterecht vergeten vrouwelijke componisten terug op de kaart.


3D

Welk soort muziek krijg je als je aan jonge hedendaagse componisten vraagt om een stuk te schrijven met als thema ‘3D’? Triotique testte het uit en kreeg zes totaal verschillende nieuwe stukken, waarmee de dames prompt hun eerste full- cd opnamen. In dit concert stellen ze de nieuwe composities voor, in combinatie met hun favoriete stukken voor deze unieke bezetting.REPERTOIRELIJST


KINDERVOORSTELLING 'De Chinese Nachtegaal'Copyright Triotique, juni 2019