Radio

Triotique

Flute, Oboe/Voice & Piano

Triotique op de radio!

Vorige week was Triotique maar liefst twee keer te horen op de radio! Op woensdag waren we op de Nederlandse radio 4, in het programma 'Opium op 4', een uitnodiging die we al enkele maanden geleden aanvaard hadden. 'Opium op 4' is elke weekdag te horen van 22u30 tot middernacht, met een praatgast en live muziek. Woensdagnamiddag reden we dus, in vreselijk regenweer, naar het Vondelpark in Amsterdam, waar de uitzending zou plaatsvinden. Onderweg werden we gebeld door Klara, om te vragen of ze een opname van ons mochten uitzenden! Daar wilden we natuurlijk maar al te graag op ingaan!
De mannen van radio 4 waren supervriendelijk, en de sfeer was erg gezellig. De gast van de avond was Arthur Japin! Je zou bijna denken dat er in Nederland na 22u 's avonds nog mensen naar de klassieke radio luisteren, met zo'n belangrijke gasten ;)

We speelden Ibert, Farrenc en Demersseman. Toen we hen vroegen of we de opnames mochten hergebruiken voor Klara, waren ze gewoon heel erg blij dat we eerst bij hen te horen waren en dat ze Klara dus voor waren!

Na de uitzending, rond middernacht, moesten we dus nog helemaal terug naar Belgiƫ rijden, maar dat hebben we gelukkig veilig voor elkaar gekregen.
Op zaterdag trok Frauke dan naar Klara, om over haar Lucerne-avontuur te vertellen! Ze werd er met open armen ontvangen door de supersympathieke Nicole Van Opstal van het programma Boetiek Klassiek. Aan het eind van het interview ging het over Triotique, en werd de interlude van Ibert nogmaals uitgezonden.

Bedankt, Klara en Radio 4, voor deze toffe kansen!

Herbeluister onze opname bij NPO 4 HIER (Opium, woensdag 16 september - 8' en 52')


Herbeluister onze opname bij Klara HIER (Boetiek Klassiek - zaterdag 19 september - 1u40')

Copyright Triotique, juni 2019