Nieuws

Triotique

Flute, Oboe/Voice & Piano


Triotique geselecteerd voor Supernova 2020!


Supernova is een kamermuziekwedstrijd voor jonge, veelbelovende ensembles, georganiseerd door Klara, Musiq’3 en ervaren programmatoren uit de klassieke muziekwereld. Elk jaar winnen twee Belgische kamermuziekensembles een concerttournee doorheen België, media-aandacht van zowel Klara als Musiq’3 en begeleiding in hun verdere professionele carrière. 

Triotique werd geselecteerd voor Supernova 2020, en mag dus samen met 7 andere ensembles deelnemen aan de halve finales. We gaan ervoor!!Van Gogh-kerkje te Nuenen – deel twee


Eind november was Triotique voor de tweede maal te gast in het prachtige Van Goghkerkje te Nuenen. Net als twee jaar terug was het publiek razend enthousiast over onze originele programmakeuze. We kregen van de organisatie de tip om de naam van het concert te veranderen van ‘FEM Fatales’ naar ‘FEM Virtuoses’, zo onder de indruk waren ze. Bedankt voor het enthousiasme en het wederom uiterst gezellige onthaal!Kasteelconcert in Beernem


Triotique had de eer om haar nieuwe programma ‘FEM Fatales’ voor te stellen op een geweldige locatie: het kasteel Drie Koningen in Beernem. Niet alleen wij, maar ook het publiek werd geïnspireerd door de prachtige ruimte die een echte meerwaarde bood aan de muziek. Bovendien werden de tongen achteraf gestreeld met heerlijke hapjes... Top!


Supertrots op de geboorte van onze eerste baby!

Datum: 13/10/2018


Ouders: Margot Welleman, Frauke Elsen, Elke Elsen


Meters en peters: Benjamien Lycke, Frank Nuyts, Corrado Saglietti, Bianca Bongers, Alice Hebborn, Erik Desimpelaere, Koen Quintyn


Geboorte assistentie: Etcetera Records & Korneel Bernolet


Bezoek ons snel in in Tielt (21/10) of Gent (14/11)


💰 & 🎧: €20 via info@triotique.be

Debuutalbum 3D


We zijn in volle voorbereiding van de opname van ons debuutalbum ‘3D’. Zo’n CD-opname is een gigantisch avontuur en er moet vanalles geregeld worden: de opnametechniek, de opnamelocatie, het huren en stemmen van de piano, de montage en mastering, lay-out, persing, rechten,...

Daarvoor houden we een crowdfundingscampagne: wie wil kan de CD al in voorverkoop kopen, en dan kunnen wij het geld gebruiken om al deze zaken te organiseren.

Neem zeker eens een kijkje: Crowdfunding

3D


Volgende zomer bestaat Triotique 5 jaar, en dus vieren we feest! Dat doen we door onze eerste cd ‘3D’ uit te brengen, waarop werken zullen verschijnen die speciaal voor ons geschreven werden. We vonden 6 componisten bereid om een nieuw stuk voor ons te schrijven. Volg ons de komende maanden op de pagina 3D of via facebook om uit te vinden wie ze zijn en hoe ze hun stuk op ons lijf geschreven hebben!

Orpheus instituut


Triotique werd onlangs toegelaten tot het Orpheus-instituut in Gent, om er de masterclass kamermuziek te volgen. We voelen ons vereerd en verheugen ons erg op de lessen!

Meer info: www.orpheusinstituut.be

Van Gogh-kerkje te Nuenen


Op 26 oktober waren we te gast in het prachtige Van Gogh-kerkje in Nuenen (Eindhoven). We werden fantastisch onthaald, en waren vereerd om te mogen optreden op deze inspirerende locatie. Aan het eind van het concert kregen we een gepersonaliseerde fles wijn als bedanking. Een avond die we niet snel zullen vergeten!

4 juli 2017


Triotique sloot het seizoen af in stijl met een brainstormsessie en een heerlijke barbecue (met dank aan Elke).


Volgend jaar bestaan we vijf jaar, en we hebben grootse plannen om dat te vieren! :)


Stay tuned!!

Triotique op het kasteel van KruibekeOp zondag 17 januari waren we te gast bij het Davidsfond op het Kasteel van Wissekerke met een sprankelend nieuwjaarsconcert. We brachten nieuw repertoire met werk van o.m. Koechlin, Debussy, Saint-Saëns en Bozza. Een mooie en frisse start van een nieuw muzikaal jaar!


Triotique op de radio!


Vorige week was Triotique te gast bij maar liefst twee verschillende radiozenders: Klara en NPO4!

Klik hier om meer te lezen over onze avonturen...


" Beste Triotique,


Jullie namen deel aan de audities in voorbereiding van de Cultuurmarkt van Vlaanderen 2015 en zorgden voor een straffe performance.

De jury was onder de indruk en jullie zijn dan ook bij de laureaten die op zondag 30 augustus een optreden mogen verzorgen tijdens de Cultuurmarkt van Vlaanderen.


Proficiat! "


De jury bestond uit Guy Vandromme (juryvoorzitter, professioneel muzikant), Liesbet Vereertbrugghen (adjunct netmanager Klara), Chloë Herteleer (programmator muziek deSingel), Lena Tchernokondratenko (organisator muziekfestival voor jong talent) en Viviane Spiessens (zakelijk leider Prospekta en ervaren celliste).

Triotique geselecteerd voor Fontys-Toonzaal wedstrijd!


Op 19 april speelt Triotique de finale van de Fontys-Toonzaal ensemblewedstrijd! Deze wedstrijd wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg), in samenwerking met de sfeervolle concertzaal De Toonzaal (’s-Hertogenbosch). Vier ensembles werden geselecteerd voor de finale: een duo saxofoon-percussie, 002percussion (slagwerkensemble), AKOM Quartet (viool, klarinet, fluit, piano), en Triotique! We brengen er ‘Two Interludes’ (Ibert) en ‘Weekend in Tokyo’ (Saglietti). Duim mee!

Meer info

Triotique presenteert "VOYAGES"

Van harte welkom zondag 15 februari om 15u in de

Kaleidoscoop te Mortsel!


Op het programma:

A. Rubtsov - Marbella Fantasy

M. Griebling-Haigh - La bergère des Brises de Vallée

M. Bonis - Scènes de la forêt

R. Delanoff - Noble Dinner Music

C.M. Saglietti - Weekend in Tokyo


Inkom: 8 euro (/7 euro leden)

Reservatie:  info@triotique.be


Triotique bij Rotary Tielt


Enkele foto's van ons fijne optreden bij de Rotary van Tielt op 29/01/'15

Triotique in herberg Macharius


We hebben ontzettend genoten van ons concert in herberg Macharius en we kregen heel erg leuke positieve reacties!


"Een fris en technisch hoogstaand concert, gewoon genieten op zomaar een zondagnamiddag. Het aanstekelijke enthousiasme van de drie jonge muzikantes en de passie waarmee ze hun muziek brachten, hebben iedereen in de Herberg heel aangenaam verrast. Zalige kippenvelmomenten en uitbundige vreugdemomenten, een mooie mix die we graag zullen zien terugkeren !" - Organisatoren Herbert Macharius


Herberg Macharius ligt naast de ruïnes van de Gentse Sint-Baafsabdij, in de wijk Macharius. De herberg heeft een missie: een ontmoetingsplaats zijn voor en door buurtbewoners. Er worden tal van gratis activiteiten georganiseerd, waar iedereen van het bonte publiek zich in kan terugvinden. Dit alles steunt op vrijwilligerswerk. Triotique voelt zich vereerd om op deze unieke locatie te gast te zijn!

Meer info: Buren van de abdij

Arte Amanti - Tielt

 

Wij hebben erg genoten van ons concert in Tielt op 18 april 2014! Voor wie het moest missen: hier een klein fragmentje!
Niet te missen - 18/04/14 in Tielt


Op 18 april zal Triotique optreden in Tielt, in het kader van het Arte Amanti internationaal kamermuziekfestival. Arte Amanti wil internationale en Belgische musici voorstellen in steden en gemeenten buiten het grote cultuurcircuit. Speciale aandacht gaat uit naar jong, uitzonderlijk muzikaal talent dat elk concert opent met een prelude van een kwartier. Triotique zal op deze manier het voorprogramma vormen van het pianoduo E. Feltman & N. Petrovskaya, laureaten van het Dresden Piano Concours.

Meer info: www.arte-amanti.be


Fotoshoot


Op maandag 3 februari 2014 was Triotique te gast bij fotograaf Luc De Decker in Ninove (http://www.photo-ads.be). We wisten op voorhand niet zo goed wat we konden verwachten, omdat we deze fotoshoot gratis aangeboden kregen door het Arte Amanti festival. Luc De Decker bleek echter een zeer ervaren vakman, met een echte passie voor de fotografie. Hij stelde ons meteen op ons gemak: ‘Welkom dames! Kopje thee? We gaan eerst iets drinken, hé. Ik moet jullie persoonlijkheid op de foto krijgen, en dat zal niet lukken als je je door een wildvreemde laat fotograferen!’ Het werd een wonderlijke ervaring. Het resultaat kunt u bewonderen op deze website! Merci, Luc!

Copyright Triotique, juni 2019