Biografie

Triotique

Flute, Oboe/Voice & Piano

ELKE ELSEN

FLUIT, PICCOLO, ALTFLUITElke werd reeds op jonge leeftijd laureaat van verscheidene wedstrijden: Vlamo Nationale Solistenwedstrijd, Belfius Classics en het Benelux Fluitconcours.

Ze startte haar hogere studies fluit bij Frank Hendrickx aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en behaalde Masters bij Baudoin Giaux (Brussel) en Valerie Debaele (Tilburg). Ze won hiervoor de ‘Prix du Patrimoine’ vanwege haar uitstekende resultaten.

Ook in piccolo specialiseerde ze zich grondig en behaalde ze Masters bij Peter Verhoyen (Antwerpen) en Pierre Dumail (Parijs).


Elke won in mei 2018 de auditie bij het Nederlands Philharmonisch Orkest & Nederlands Kamerorkest (Amsterdam) en vervoegt daar sindsdien de pupiter als 2e fluit / piccolo solo.


FRAUKE ELSEN

HOBO, ENGELSE HOORN, ZANG


Frauke was als kind al volledig begeesterd door muziek. Ze volgde hobo, piano, altviool, zang en muziekgeschiedenis aan de SAMW Tielt. Na haar middelbare studies trok ze naar het IMEP te Namen om er les te volgen bij Eric Speller. Ze volgde masterclasses bij de grootste internationale namen uit de hobowereld en won prijzen op gerenommeerde wedstrijden als Vlamo solistenwedstrijd, Dexia Classics, Lions International Musical Competition en New Tenuto.

Sinds het behalen van haar Masterdiploma met grootste onderscheiding, speelt Frauke talrijke soloconcerten met orkest (Mozart, Strauss, Vaughan-Williams, Marcello, Lebrun, Ferrer Ferran, …) en is ze te gast bij professionele symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Ze was lid van het EUYO en van de Lucerne Festival Academy. Ze vervolmaakte zich ook in barokhobo aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Marcel Ponseele, waar ze in juni 2019 haar Masterdiploma behaalde. 

Ondertussen bleef Frauke gebeten door de zangmicrobe. In juni 2018 behaalde ze met grootste onderscheiding haar Masterdiploma klassieke zang aan het Lemmensinstituut bij Catherine Vandevelde. Naast optredens als soliste zingt ze regelmatig bij BachPlus en is ze lid van het vocaal octet Ottovocale.MARGOT WELLEMAN

PIANO


Margot studeerde piano bij Jan Michiels aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Vanwege haar passie voor het begeleiden van zangers en andere instrumenten aan de piano specialiseerde ze zich bij Inge Spinette en Anne Op de Beeck. Ze behaalde het Postgraduaat Pianobegeleiding met grote onderscheiding. Bij het afstuderen ontving ze verscheidene prijzen van het Patrimonium van het Conservatorium Brussel. 

Ze nam deel aan de ‘International Udo Reinemann Lied Masterclasses’, waar ze les kreeg van grote namen uit de liedwereld. Daarnaast assisteerde ze als pianist en stagiair-repetitor verschillende producties in de Koninklijke Muntschouwburg, evenals koorrepetities en audities van Opera Vlaanderen.

Sinds 2008 vormt ze samen met Lokke Van der Ven het ‘Izar duo’, een vierhandig pianoduo.

Margot is ook leerkracht piano aan de Academie van Vilvoorde en begeleidster aan de Jetse Academie. 
 Klik door op onze namen voor meer  informatie!

Copyright Triotique, juni 2019