Alice Hebborn

Triotique

Flute, Oboe/Voice & PianoAu bout du souffle


 

Voor 'Au bout du souffle' verplaatsen we ons naar een klankwereld onder water. Het stuk begint aan het wateroppervlak, maar al snel neemt de elektronische geluidstape ons mee naar beneden. De instrumenten voegen zich quasi achteloos bij de tape. Naarmate het stuk vordert, duiken we dieper en dieper het water in en vervormt de klank zich meer en meer. De druk op onze oren wordt steeds groter en luisteraars en uitvoerders raken samen in ademnood, tot we langzaamaan opnieuw boven water komen. Deze compositie gebruikt een speciale geluidsversterker die de trillingen van de klankkast van de piano versterkt.


Alice HebbornAlice Hebborn (Brussel, 1990) is componiste en studeerde  aan het Conservatorium van Bergen/ARTS2.                                                       

In haar composities ontwikkelt ze een creatieve en persoonlijke taal, opgewekt door een vertrouwde visie op de wereld. Ze verbindt haar werk graag met plastische en levende kunst.


Ze heeft al voor verschillende bezettingen geschreven: De 0 à 50 nœuds voor saxofoonkwartet en elektronica; Rivière voor viool, geprepareerde piano en elektronica; Pièce pour orgue; Ensauvagement  voor cello kwartet; Ce qui s’écoule voor geprepareerde piano en sopraansaxofoon.       


Ze componeert eveneens voor theater bij het collectief Une Tribu waarmee ze drie creaties met objecten en marionetten begeleidt: La Course, From the North en Qui t’as dit que je suis moi?.Op Soundcloud kunt u de composities van Alice beluisteren:   https://soundcloud.com/alice-166
Copyright Triotique, juni 2019