ENG/NL
Flute, Oboe/Voice & PianoOntdek hieronder onze uitgebalanceerde programma’s. Elk programma is opgebouwd rond een boeiend thema met gevarieerde composities. De programma’s kunnen op maat worden ingekort of aangevuld voor elk concert. Ook is het mogelijk verzoekjes te doen of om samen met ons een nieuw programma samen te stellen. Contacteer ons vrijblijvend voor concertaanvragen of voor meer info.Poèmes d’amour


verrukkelijke versielsels van vrouwelijke componistes

Triotique en Veerle Janssens (auteur van het boek ‘Vrouw aan de piano’) gingen op zoek naar de mooiste composities en inspirerende verhalen en staken een voorstelling in elkaar die helemaal in het teken staat van vrouwelijke componisten. Naast Clara Schumann, Fanny Mendelssohn en Nadia Boulanger komen ook pareltjes van minder bekende dames als Amy Beach en Pauline Viardot aan bod. Annelies Van Parys en Eva Dell’Acqua staan garant voor werk van eigen bodem.

Schéhérazade


of Verhalen van Duizend-en-één-nacht

Nacht in, nacht uit vertelt Sheherazade verhalen aan haar echtgenoot en leidt hem zo af van zijn kwaadaardige plan om haar te doden. Dichter Tristan Klingsor schreef een hele dichtbundel over de mysterieuze vertelster. Maurice Ravel zette drie van deze gedichten op muziek en voert ons mee naar exotische oorden en intrigerende liefdes. Triotique vult aan met verrassende stukken, vol kleur en fantasie. Een wereld om in weg te dromen.

Prima Donna


OPERA, baby!


Triotique presenteert bekende aria’s in een intieme setting. Sterke vrouwelijke operapersonages vormen de inspiratiebron voor dit programma. Een concert met een waaier aan emoties. Temperament verzekerd!

Louise Farrenc was een muzikaal wonderkind en droomde ervan componiste te worden, maar de compositieklas was in haar tijd enkel toegankelijk voor jongens. Cécile Chaminade was geliefd om haar salonmuziek, maar haar grotere werken (opera, ballet, ...) werden nooit au sérieux genomen. Mel Bonis vermeldde nooit haar volledige voornaam ‘Mélanie’ op haar werken, in de hoop niet ontmaskerd te worden als vrouw.
Triotique duikt in de archieven en zet enkele onterecht vergeten vrouwelijke componisten terug op de kaart.
Welk soort muziek krijg je als je aan jonge hedendaagse componisten vraagt om een stuk te schrijven met als thema ‘3D’? Triotique testte het uit en kreeg zes totaal verschillende nieuwe stukken, waarmee de dames prompt hun eerste full- cd opnamen. In dit concert stellen ze de nieuwe composities voor, in combinatie met hun favoriete stukken voor deze unieke bezetting.