ENG/NL
Flute, Oboe/Voice & Piano


23—01—23
Triotique haalt Bovenlokale Projectsubsidies binnen
Voor de nieuwe voorstelling ‘Poèmes d’amour - verrukkelijke versiersels van vrouwelijke componistes’ diende Triotique een dossier in voor subsidies binnen het Bovenlokaal Cultuurdecreet. Met grote vreugde vernamen we dat de commissie tevreden was met het dossier en we de gevraagde subsidies integraal in de wacht hebben gesleept. In totaal werden tijdens deze subsidieronde 24 bovenlokale cultuurprojecten goedgekeurd, gaande van kleinschalige projecten zoals het onze tot grote meerjarige projecten die tientallen partners verbinden.  Meer info en speeldata Poèmes d’amour: klik hier
21—09—22
Triotique in residentie in deFeniks
Triotique werkt momenteel aan een nieuwe voorstelling vanuit het creatieve en inspirerende artiestenhuis deFENIKS te Mortsel (thuisbasis van o.a. Theater Walpurgis). Voor dit concert zochten ze poëtische composities uit van onder meer Clara Schumann, Fanny Mendelssohn, Mel Bonis, Nadia Boulanger en Annelies Van Parys. De laatste jaren is er vanuit academische hoek meer aandacht voor het oeuvre van deze componistes; Triotique draagt graag bij aan de vertolking van hun prachtige werken. Auteur Veerle Janssens zal het geheel aan elkaar praten met ontroerende verhalen en spannende anekdotes over de componistes. 
Meer info en speeldata zijn te vinden op onze website. 
29—05—22
Lesmap ‘De kleine vogel en de prins’
Graag presenteren wij u onze gloednieuwe lesmap ‘De kleine vogel en de prins’.
Een samenwerking tussen vertelster Sarah Bourgeois, kamermuziekensemble Triotique en componist Corrado Saglietti.
De lesmap is geschikt voor leerlingen van het 1e tem 3e leerjaar en omvat 4 lessen rond muziek, beweging, drama en beeld. Het didactisch materiaal is gebaseerd op het muzikale sprookje dat Triotique vorig jaar opnam en u HIER kan bekijken en beluisteren.  
Als eindeschooljaarspromotie bieden we deze mooie lesmap aan voor slechts €30 per school. Aankopen kan via een mailtje naar info@triotique.be.
14—04—22
Triotique in een nieuw jasje!
Zoals jullie zien heeft Triotique een nieuwe look gekregen! Dankzij het Vlaamse Innovatiemechanisme konden we nadenken over onze uitstraling en profilering. We deden een toffe fotoshoot met Guillaume Decock en huurden Laura Beulens en Kris Demey in om onze website te vernieuwen. Op de startpagina kun je ook onze nieuwe trailer bewonderen, gemaakt door Arn Van Wijmeersch.
27—02—22
Shéhérazade in Herentals
Op 27 februari was Triotique te gast op een erg inspirerende locatie: de Kapel in Herentals. We brachten er ons programma Shéhérazade, of verhalen uit Duizend-en-één-Nacht. Het publiek was duidelijk enorm opgetogen om nog eens naar een concert te kunnen gaan! De sfeer zat er al direct goed in, en achteraf vertelde iedereen honderduit over zijn/haar eigen persoonlijke muzikale voorkeuren uit ons programma. Een prachtige ochtend!
01—10—21
De Nachtegaal en de Prins
Trouwe fans van Triotique weten dat ‘Weekend in Tokyo’ van de Italiaanse componiste Corrado Maria Saglietti reeds jarenlang bovenaan het lievelingsrepertoire van Triotique prijkt. Toen Saglietti voorstelde om een nieuw stuk voor ons te componeren, moest hij dat dan ook geen twee keer zeggen! Het nieuwe stuk werd ‘L’uccellino e il principe’, een muzikaal sprookje over een nachtegaal en een prins. We sloegen de handen in elkaar met vertelster Sarah Bourgeois en maakten een mooie video van dit nieuwe werk. Bekijk het hier!

09—03—21
Podcast Freelancer
Frauke startte onlangs haar eigen podcastreeks, rond freelance musiceren in Vlaanderen. Samen met co-host Florestan Bataillie interviewt ze boeiende figuren van voor én achter de schermen, in de hoop hen tips&tricks te ontfutselen. Neem hier een kijkje!
14—01—21
Nieuwjaarsconcert voor de Orde van den Prince
Toen we de vraag kregen van de Orde van den Prince Gent om een digitaal nieuwjaarsconcert voor hen te verzorgen, waren we natuurlijk dolenthousiast. We regelden een prachtige locatie (De Graaf Kunstenplek Gent), een goede beeld- en geluidsman (Tijl Wellens) en stelden een feestelijk programma samen. En we gaven het beste van onszelf, in de hoop dat onze energie door de schermen heen de huiskamers van ons publiek zou binnenspatten!

Luister hier naar onze versie van Libertango - Astor Piazzolla: https://youtu.be/Z6TRIdMQ4sQ
23—10—20
Nieuw programma: Shéhérazade
Helaas kon de lancering van ons nieuwe programma ‘Shéhérazade’, gepland op 23 oktober in Breda, op het laatste moment niet doorgaan wegens de verstrengde Coronamaatregelen in Nederland. We kunnen echter niet wachten om dit fantastische, avontuurlijke, sprookjesachtige programma met jullie te delen en plannen daarom een livestreamconcert begin mei. Stay tuned!
20—09—20
Concert in Berlare
Zondag 20 september 2020: Triotique stond nog eens op het podium! We genoten er enorm van om terug te kunnen spelen voor een publiek. Bedankt, CC Stroming Berlare, voor de organisatie en het warme onthaal! Ook het gezellige drankje achteraf werd erg geapprecieerd ;)
09—12—19
Triotique geselecteerd voor Supernova 2020!
Supernova is een kamermuziekwedstrijd voor jonge, veelbelovende ensembles, georganiseerd door Klara, Musiq’3 en ervaren programmatoren uit de klassieke muziekwereld. Elk jaar winnen twee Belgische kamermuziekensembles een concerttournee doorheen België, media-aandacht van zowel Klara als Musiq’3 en begeleiding in hun verdere professionele carrière.

Triotique werd geselecteerd voor Supernova 2020, en mag dus samen met 7 andere ensembles deelnemen aan de halve finales. We gaan ervoor!!
28—11—19
Van Gogh-kerkje te Nuenen – deel twee
Eind november was Triotique voor de tweede maal te gast in het prachtige Van Goghkerkje te Nuenen. Net als twee jaar terug was het publiek razend enthousiast over onze originele programmakeuze. We kregen van de organisatie de tip om de naam van het concert te veranderen van ‘FEM Fatales’ naar ‘FEM Virtuoses’, zo onder de indruk waren ze. Bedankt voor het enthousiasme en het wederom uiterst gezellige onthaal!
25—11—19
Kasteelconcert in Beernem
Triotique had de eer om haar nieuwe programma ‘FEM Fatales’ voor te stellen op een geweldige locatie: het kasteel Drie Koningen in Beernem. Niet alleen wij, maar ook het publiek werd geïnspireerd door de prachtige ruimte die een echte meerwaarde bood aan de muziek. Bovendien werden de tongen achteraf gestreeld met heerlijke hapjes... Top!
13—10—18
Supertrots op de geboorte van onze eerste baby!
Ouders: Margot Welleman, Frauke Elsen, Elke Elsen
Meters en peters: Benjamien Lycke, Frank Nuyts, Corrado Saglietti, Bianca Bongers, Alice Hebborn, Erik Desimpelaere, Koen Quintyn
Geboorte assistentie: Etcetera Records & Korneel Bernolet

Bezoek ons snel in in Tielt (21/10) of Gent (14/11)

💰 & 🎧: €20 via info@triotique.be


Debuutalbum 3D
We zijn in volle voorbereiding van de opname van ons debuutalbum ‘3D’. Zo’n CD-opname is een gigantisch avontuur en er moet vanalles geregeld worden: de opnametechniek, de opnamelocatie, het huren en stemmen van de piano, de montage en mastering, lay-out, persing, rechten,...

Daarvoor houden we een crowdfundingscampagne: wie wil kan de CD al in voorverkoop kopen, en dan kunnen wij het geld gebruiken om al deze zaken te organiseren.

Neem zeker eens een kijkje: Crowdfunding
10-11-17
3D
Volgende zomer bestaat Triotique 5 jaar, en dus vieren we feest! Dat doen we door onze eerste cd ‘3D’ uit te brengen, waarop werken zullen verschijnen die speciaal voor ons geschreven werden. We vonden 6 componisten bereid om een nieuw stuk voor ons te schrijven. Volg ons de komende maanden op de pagina 3D of via facebook om uit te vinden wie ze zijn en hoe ze hun stuk op ons lijf geschreven hebben!
05-10-17
Orpheus instituut
Triotique werd onlangs toegelaten tot het Orpheus-instituut in Gent, om er de masterclass kamermuziek te volgen. We voelen ons vereerd en verheugen ons erg op de lessen!

Meer info: www.orpheusinstituut.be
26-10-17
Van Gogh-kerkje te Nuenen
Op 26 oktober waren we te gast in het prachtige Van Gogh-kerkje in Nuenen (Eindhoven). We werden fantastisch onthaald, en waren vereerd om te mogen optreden op deze inspirerende locatie. Aan het eind van het concert kregen we een gepersonaliseerde fles wijn als bedanking. Een avond die we niet snel zullen vergeten!
19—09—15
Triotique op de radio
Vorige week was Triotique maar liefst twee keer te horen op de radio! Op woensdag waren we op de Nederlandse radio 4, in het programma ‘Opium op 4’, een uitnodiging die we al enkele maanden geleden aanvaard hadden.  Woensdagnamiddag reden we dus, in vreselijk regenweer, naar het Vondelpark in Amsterdam, waar de uitzending zou plaatsvinden. Onderweg werden we gebeld door Klara, om te vragen of ze een opname van ons mochten uitzenden! Daar wilden we natuurlijk maar al te graag op ingaan!

De mannen van radio 4 waren supervriendelijk, en de sfeer was erg gezellig. De gast van de avond was Arthur Japin! Je zou bijna denken dat er in Nederland na 22u 's avonds nog mensen naar de klassieke radio luisteren, met zo'n belangrijke gasten ;)

We speelden Ibert, Farrenc en Demersseman. Toen we hen vroegen of we de opnames mochten hergebruiken voor Klara, waren ze gewoon heel erg blij dat we eerst bij hen te horen waren en dat ze Klara dus voor waren!

Na de uitzending, rond middernacht, moesten we dus nog helemaal terug naar België rijden, maar dat hebben we gelukkig veilig voor elkaar gekregen.

Op zaterdag trok Frauke dan naar Klara, om over haar Lucerne-avontuur te vertellen! Ze werd er met open armen ontvangen door de supersympathieke Nicole Van Opstal van het programma Boetiek Klassiek. Aan het eind van het interview ging het over Triotique, en werd de interlude van Ibert nogmaals uitgezonden.

Bedankt, Klara en Radio 4, voor deze toffe kansen!