Home

Triotique is een jong en fris kamermuziektrio met een groot hart voor klassieke muziek. Zussen Elke en Frauke Elsen spelen sinds kleins af aan samen. In hun zoektocht naar een unieke vorm van kamermuziek kwamen ze terecht bij pianiste Margot Welleman


De werking van het ensemble is gebaseerd op vier centrale pijlers: 

kwaliteit (sinds 2017 coaching door het Orpheus instituut), originaliteit (het spelen van zowel origineel trio-repertoire, arrangementen van bestaande werken als zelf gegeven compositie-opdrachten), breed publiek en breed repertoire (sociaal artistieke projecten en profileren van vrouwelijke componisten) en educatieve missie (activiteiten voor scholen en academies, waaronder een kindervoorstelling 'De Chinese Nachtegaal' met actrice Abigail Abraham). 


Triotique bestaat sinds 2013, na een ontmoeting aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Sinds hun debuut als jong ensemble spelen ze concerten in BelgiĆ« en Nederland en waren ze te horen op Klara, Musiq3 en NPO Radio 4 (NL). Triotique vierde haar 5-jarig bestaan door aan 6 componisten te vragen een stuk voor hen te schrijven, en die vervolgens op cd op te nemen ('3D', 2018, Etcetera Records). In december 2019 werden ze halve finalisten van de prestigieuze Supernova 2020 kamermuziekwedstrijd.