Alice Hebborn

Triotique Fluit, Hobo & Piano

 

 

A bout de souffle

Voor ‘A bout de souffle’ verplaatsen we ons naar de klankwereld onder water. Naarmate het stuk vordert, duiken we dieper en dieper het water in en vervormt de klank zich meer en meer. Ook het fysieke aspect van lange tijd onder water te zijn, wordt benadrukt: de hoboïste past circulaire ademhaling toe op een liggende noot, waardoor je als luisteraar quasi mee in ademnood raakt.

 

Alice Hebborn

 

 

Alice Hebborn (Brussel, 1990) is componiste en studeerde aan het Conservatorium van Bergen/ARTS2.

In haar composities ontwikkelt ze een creatieve en persoonlijke taal, opgewekt door een vertrouwde visie op de wereld. Ze verbindt haar werk graag met plastische en levende kunst.

 

Ze heeft al voor verschillende bezettingen geschreven: De 0 à 50 nœuds voor saxofoonkwartet en elektronica; Rivière voor viool, geprepareerde piano en elektronica; Pièce pour orgue; Ensauvagement voor cello kwartet; Ce qui s’écoule voor geprepareerde piano en sopraansaxofoon.

 

Ze componeert eveneens voor theater bij het collectief Une Tribu waarmee ze drie creaties met objecten en marionetten begeleidt: La Course, From the North en Qui t’as dit que je suis moi?.

 

 

Op Soundcloud kunt u de composities van Alice beluisteren: https://soundcloud.com/alice-166

 

 

Copyright Triotique, juni 2018