Programma

Triotique                                                             Fluit, Hobo & Piano

Fluit, hobo en piano is geen standaard kamermuziekbezetting. Toch zien meer en meer componisten vandaag de dag de mogelijkheden die de unieke combinatie met zich meebrengt. Triotique ontdekte een erg vernieuwend en verrassend repertoire dat onlangs geschreven werd voor hun bezetting. De samenwerking met de nog levende componisten die hieruit voortkomt, is voor hen een extra troef.


Een ander belangrijk uitgangspunt van het trio is om minder bekende parels uit de muziekgeschiedenis op te diepen. In hun keuze schenken ze speciale aandacht aan vrouwelijke componisten zoals Louise Farrenc en Mel Bonis. Gezien de ongewone bezetting van hun trio, moeten de muzikantes regelmatig stukken bewerken. Hierbij kwamen ze tot verrassende ontdekkingen, zoals de althobo als waardige vervanger van, bijvoorbeeld, de cello of de hoorn. 


Tenslotte zoekt Triotique naar zoveel mogelijk variatie in hun concerten. Niet alleen passeren regelmatig de piccolo, altfluit en althobo de revue als kleurschakering in hun programma, ook de bekende werken voor fluit – piano en hobo – piano maken deel uit van hun repertoire, en worden opnieuw geïnterpreteerd.


FEM Fatales


REPERTOIRELIJST


KINDERVOORSTELLING 'De Chinese Nachtegaal'Copyright Triotique, juni 2019