Biografie

Triotique                                                             Fluit, Hobo & Piano

ELKE ELSEN

FLUIT, PICCOLO, ALTFLUIT


Elke werd reeds op jonge leeftijd laureaat van verscheidene wedstrijden: Vlamo Nationale Solistenwedstrijd, Belfius Classics en het Benelux Fluitconcours. Ze startte haar hogere studies fluit bij Frank Hendrickx aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en behaalde Masters bij Baudoin Giaux (Brussel) en Valerie Debaele (Tilburg). Ze won hiervoor de ‘Prix du Patrimoine’ vanwege haar uitstekende resultaten. Ook piccolo ligt haar nauw aan het hart, hiervoor behaalde ze Masters bij Peter Verhoyen (Antwerpen) en Pierre Dumail (Parijs).

Elke is continu als freelance muzikante te zien in professionele orkesten zoals het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, het Nederlands Philharmonisch Orkest (NL), Rotterdams Philharmonisch Orkest (NL), het Nationaal Orkest van België, Brussels Philharmonic, enz... Ze werd de voorbije jaren geselecteerd voor de Aurora Summer Academy in Zweden, de Pacific Regional International Summer Academy in Canada en de Summer Music Academy Hundisburg.  In mei 2018 won ze de auditie bij het Nederlands Philharmonisch Orkest (Amsterdam) en sindsdien vervoegt ze daar de pupiter als 2e fluit / piccolo solo.FRAUKE ELSEN

HOBO, ENGELSE HOORN


Frauke Elsen was als kind al volledig begeesterd door muziek. Ze volgde hobo, piano, altviool, zang en muziekgeschiedenis aan de SAMW Tielt. Na haar middelbare studies trok ze naar het IMEP te Namen om er les te volgen bij Eric Speller. Ze volgde masterclasses bij de grootste internationale namen uit de hobowereld en won prijzen op gerenommeerde wedstrijden als Vlamo solistenwedstrijd, Dexia Classics, Lions International Musical Competition en New Tenuto.

Sinds het behalen van haar Masterdiploma met grootste onderscheiding, speelt Frauke talrijke soloconcerten met orkest (Mozart, Strauss, Vaughan-Williams, Marcello, Lebrun, Ferrer Ferran, …) en is ze te gast bij professionele symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Ze was lid van het EUYO en van de Lucerne Festival Academy. Ze vervolmaakt zich momenteel aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Marcel Ponseele voor barokhobo. Bovendien is ze ook gebeten door de zangmicrobe en volgt ze een opleiding klassieke zang aan het Lemmensinstituut bij Catherine Vandevelde.MARGOT WELLEMAN

PIANO

Margot Welleman studeerde piano bij Jan Michiels aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Vanwege haar passie voor het begeleiden van zangers en andere instrumenten aan de piano specialiseerde ze zich vervolgens bij Inge Spinette en Anne Op de Beeck. Ze behaalde het Postgraduaat Pianobegeleiding met grote onderscheiding.

Margot won de 1ste prijs en ‘Speciale Prijs voor Muzikaliteit’ op de wedstrijd ‘Jonge Solisten aan Zee’ te Oostende, de 1ste prijs Kamermuziek van het Conservatorium van Porto en de prijzen ‘Maurice Lefranc’ en ‘Venneth de Vooght’ van het Patrimonium van het Conservatorium Brussel.

Ze nam deel aan de ‘International Udo Reinemann Lied Masterclasses’, waar ze les kreeg van onder meer Christianne Stotijn, Julius Drake, Wolfgang Holzmair, Christophe Prégardien en David Selig. Daarnaast assisteerde ze als pianist en stagiair-repetitor verschillende producties in de Koninklijke Muntschouwburg, evenals koorrepetities en audities van Opera Vlaanderen.

Sinds 2008 vormt ze samen met Lokke Van der Ven het ‘Izar duo’, een vierhandig         pianoduo.
 Klik door op onze namen voor meer  informatie!


Copyright Triotique, juni 2019