Frauke

Triotique                                                             Fluit, Hobo & Piano


Frauke Elsen (°1988) is een muzikale freak. Toen ze 6 jaar was speelde ze een blokfluitsolo op een concert van JMA Pro Musica (Tielt); haar ouders vielen bijna van hun stoel want ze had hun niets verteld.

Op haar 10e riep ze uit: ‘Music is my life!’. Aan de SAMW Tielt volgde ze zowat alles wat er te volgen viel: hobo, piano, altviool, zang, specialisatie notenleer, muziekgeschiedenis, … Haar liefde voor de hobo was het grootst, wat ze ook kon uiten bij vele harmonieorkesten en het symfonieorkest JeMOO.


De vreugde was enorm toen ze na het beëindigen van haar humaniora haar tijd voor 100% aan muziek kon wijden. Ze ging studeren aan het IMEP (Namen) bij Eric Speller en volgde masterclasses bij de grootste internationale namen uit de hobowereld, zoals Stefan Schilli, François Leleux, Ingo Goritzki, Washington Barella, Emanuel Abbühl, Christian Wetzel, Jean-Louis Capezzali …


Ze won prijzen op gerenommeerde wedstrijden als de Vlamo solistenwedstrijd (2003), Dexia Classics (2006), Lions International Musical Competition (2011) en New Tenuto (2012). In 2011 behaalde ze haar masterdiploma met grootste onderscheiding, en daarna studeerde ze verder aan Codarts (Rotterdam) bij Aisling Casey en Maarten Dekkers. Ze ging op tournee met het EUYO olv Vladimir Ashkenazy. In 2015 werd ze geselecteerd voor de prestigieuze Lucerne Academy.


Frauke speelde talrijke soloconcerten met orkest: Mozart, Vaughan-Williams, Ferrer Ferran, Lebrun, en ze hercreëerde na meer dan 100 jaar het vergeten concerto van de Franse burggravin Clémence de Grandval. Frauke vervolmaakte zich aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Karel Schoofs als ‘concertmusicus’. Ze is regelmatig te gast bij professionele symfonieorkesten in ons land en in het buitenland.

Copyright Triotique, juni 2019