Elke

Triotique                                                             Fluit, Hobo & Piano


Elke Elsen (°1990), begon op 5-jarige leeftijd haar muziekstudies aan het muziekatelier ‘Pro Musica’. Ze volgde er reeds privéles blokfluit, toen ze de stap zette naar de ‘Academie voor muziek en woord Tielt’ waar ze startte met dwarsfluit bij Hans Van Caneghem.


Enkele succesvolle wedstrijden motiveerden haar om van haar hobby haar beroep te maken. (95% op Vlamo nationale solistenwedstrijd, 89% op de Dexia Classics wedstrijd en 1e prijs kamermuziek op het Benelux Fluitconcours)


Elke studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel voor een bacheloropleiding bij Frank Hendrickx. Voor haar Masteropleiding maakte ze de overstap naar het Conservatoire Royal de Bruxelles, waar ze in 2013 met grote onderscheiding afstudeerde onder de vleugels van Baudoin Giaux. Voor haar uitstekende resultaten kreeg Elke de 'Prix du Patrimoine' van het Conservatoire.

Nadien specialiseerde Elke zich op fluit aan het conservatorium Fontys te Tilburg bij Valerie Debaele waar ze met lof van de jury afstudeerde in 2016.

Ook op de piccolo is Elke op haar gemak. In juni 2015 behaalde ze een masterdiploma Piccolo aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de klas van Peter Verhoyen met grote onderscheiding. Momenteel volgt ze nog les piccolo op het conservatorium van Parijs in de klas van Pierre Dumail.


Elke volgde stages en masterclasses in zowel binnen als buitenland bij oa. Janet Arms, Denis Bouriakov, Gaby-Pas Van Riet, Loïc Schneider, Vincent Cortvrint, Aldo Baerten, Carlos Bruneel, Andrew Nicholson, Wissam Boustany, Huascar Barradas, …


  Elke werkt voortdurend als freelance fluitiste in verschillende professionele orkesten zoals l'Orchestre Philharmonique Royal de Liège, Orchestre de Chambre de Wallonie, het Nationaal Orkest van België, het Symfonieorkest van  Vlaanderen, Brussels Philharmonic,  Antwerp Symphony Orchestra, het Nederlands Philharmonisch orkest (NL), het Rotterdams Philharmonisch Orkest (NL), de Philharmonie Zuidnederland (NL), het Noord Nederlands Orkest (NL), enz...

Elke won in mei 2018 een trial bij het het Nederlands Philharmonisch orkest  (Amsterdam).


In 2013 werd Elke geselecteerd voor de Aurora Summer Academy te Zweden in de klas van Denis Bouriakov. In 2014 werd ze gekozen als solofluitiste voor de Pacific Region International Summer Music Academy te Canada, waar ze oa. het Concerto voor orkest van Bartok speelde en Mahler 1. In de zomers van 2015 en 2016 stond de Summer Academy te Hundisburg (DE) op de agenda olv Johannes Klumpp. Hier kreeg ze oa. de kans om het Concerto van Vivaldi voor piccolo uit te voeren met strijkorkest.

Copyright Triotique, juni 2019